zindelijk worden

Zoë wordt alweer bijna 2,5 jaar oud. En vanaf deze leeftijd is het vaak al mogelijk om je kindje te leren om zindelijk te worden. Ik kan Zoë al goed dingen duidelijk maken en naar mijn mening is dit een van de belangrijkste voorwaarde om met het zindelijk worden te starten.

Sinds half februari zijn mijn lessen op school gestopt en maak ik alleen nog maar tentamens zodat ik in september kan beginnen met afstuderen en het schrijven van mijn scriptie. Dit betekend ook dat ik vanaf nu 6 dagen in de week met Zoë ben en die ene dag dat ik werk gaat zij naar het kinderdagverblijf. Ik ga mij daarom deze week focussen op het zindelijk worden.

Waarom zindelijk worden op 2,5? Het bespaard gewoon weg veel geld! Maar ook frustraties, ik heb een zelfverzekerd/trots kind en het is beter voor het milieu! Win win dus.   

Er zijn verschillende manieren om je kindje zindelijk te maken zo kan je uiteraard wachten totdat je kindje zelf aangeeft zindelijk te willen worden, potty training of  een beloningssystemen. Er zijn zelfs zindelijkheidsboxen te koop!

Mijn plan was Zoë eerst op vaste tijdstippen op het potje te zetten nadat ik het boekje van Bobbi op het potje had voorgelezen. Dit terwijl ze gewoon haar normale kleding draagt zonder luier. Ik merkte eigenlijk al heel snel dat ik Zoë niet op vaste tijdstippen op het potje hoefde te zetten en ze wanneer ze moest zelfs haar broek en onderbroek naar beneden deed en op het potje ging zitten! ‘’Kijk mama! Op het potje geplast’’. Onze eerste dag is tot nu toe dus een succes zonder ongelukjes (ik denk dat Zoë er zelfs gewoon ook aan toe was) nu kijken hoe het de rest van de week gaat. To be continued!

Liefs Maxim

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *