Viva España

Daar ben ik dan weer terug van weggeweest, zoals verteld op mijn laatste blog zijn Zoë en ik samen op vakantie geweest naar Spanje. Omdat ik het zo onwijs druk heb gehad met school en met het behalen van mijn Propedeuse was de vakantie er een beetje bij ingeschoten, (dat terwijl ik het in januari al had geboekt) toen mijn broertje mij vertelde dat we over 7 dagen zouden vertrekken liep de spanning en stress dan ook lekker op! Op vakantie zonder papa, met opa, oma en mijn broertje.

eerste keer vliegen

Ongeveer twee- drie weken voor vertrekdata was ik al wel begonnen met een lijstje maken voor Zoë. Je kent het wel wat moet ik nog kopen en wat neem ik allemaal mee. Mijn Instagram feed ontplofte zowat met tips en tricks over het op vakantie gaan met een baby (Ik bespaar jullie dan ook die van mij.. naar mijn mening zijn ze toch allemaal hetzelfde, en vraag het anders gewoon aan je ouders. Oeps dat was geloof ik toch een tip haha). Er komt veel kijken bij een vakantie met een baby. Voordat ik überhaupt op de bestemming was aangekomen was ik al behoorlijk wat geld kwijt aan spullen voor Zoë. Daar geen luiers of hapjes bij inbegrepen, deze kocht ik namelijk allemaal op de besteming. Maar goed uiteraard wil je het beste voor je kindje en een leuke vakantie dus neem je de kosten maar voor lief.

Schiphol

Daar stonden we dan bepakt en bezakt op Schiphol op een vreselijke rot tijd! We moesten namelijk om 04.00 al uit bed omdat de taxi ons zou ophalen om 05.00. Ik moest uiteraard nog 10 x mijn koffer checken nadat ik dit die avond daarvoor ook al 100x had gedaan (want ja stel je voor dat je wat vergeet). Of dat nog niet genoeg was stond er toen al een mega lange rij op Schiphol. De Bugaboo mocht opeens niet mee tot de gate omdat het vliegtuig te vol was?? Zoë moest dus getransporteerd worden in zon koffer karretje. Geloof me allemaal geen ideale situaties met een baby, maar na het inchecken verliep alles eigenlijk vrij soepel.

Zoë in haar koffer karretje

Eenmaal in Spanje

Iedere ochtend na het ontbijt ging ik dan met mijn hele hebben en houden (schepjes, emmers, zwembadje, baby swimmer, flesjes, flesvoeding, water, luiers en ga zo maar door!!) naar strand. Ik ben een meisje dat ligt het liefste de hele dag in de zon te bakken! Met een baby kan je dit vergeten, en dat was dan ook best een beetje wennen voor mij. Een aantal keer per dag gingen ik of mijn vader lekker met Zoë zwemmen in de zee of in het zwembad bij het hotel. De rest van de tijd moesten we haar vermaken met zandkastelen bouwen of liedjes zingen (en dat allemaal onder de parasol, dat bakken was dus vaak ver te zoeken haha). Tuurlijk waren er ook momentjes dat ze lekker een aantal uur lag te slapen en deze mama toch nog even in de zon kon liggen, maar er zijn ook middagen die ik op mijn hotelkamer heb gespendeerd omdat Zoë een slaapje moest doen.

 

Deze vakantie was anders dan anders maar ik heb er zo van genoten. Ik ben zo blij dat ik de mogelijk had om met mijn ouders mee op vakantie te mogen. Dus pap en mam als jullie dit lezen, ik ben jullie mega dankbaar en vond het zo gezellig! Vervelend was het dan ook na twee weken toen de vakantie voorbij was maar gelukkig draag ik de herinneringen elke dag bij me.

 

liefs, Maxim

 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *