ver•ge•vens•ge•zind

ver·ge·vens·ge·zind (bijvoeglijk naamwoord) bereid om iem. vergiffenis te schenken. (vandale.nl)

Katholiek ben ik opgevoed. Het woord vergevensgezind is mij er dus ook met de paplepel ingegoten (vooral door mijn opa en oma). Maar of ik daadwerkelijk bereid ben om iets of iemand vergiffenis te schenken, uit familie perspectief niet echt.. Ik was het type dat niet snel sorry zal zeggen en naar de ander wijst, vooral toen ik vroeger nog thuis woonde kon ik gemakkelijk een aantal dagen niet tegen mijn ouders praten. Als eenmaal deze ‘’stilzwijg’’ periode gepasseerd was, was ik goed genoeg om te doen of dat er niets was gebeurd. Maar een sorry als puber.. neh??!

Wanneer je samen met je partner een kindje krijgt komt er ooit een keer het topic ‘opvoeden’ om de hoek kijken. Heb je dezelfde normen of waarden? En welke wil je overbrengen op je kind. Omdat Zoe’s vader en ik in een soort snelvaart-trein zijn gaan samenwonen komen we laat achter normen en waarden die we eigenlijk niet van elkaar wisten. Ook zijn we totaal anders opgevoed, de een streng, de andere kreeg de losse-hand, hij komt uit een gescheiden familie ik niet. Dit zijn maar een paar kleine voorbeelden, maar deze voorbeelden maken een persoon tot wie hij/zij is. Hier thuis zorgt dit soms voor wrijving (wat tevens heel normaal is, geloof me ieder huisje heeft zijn kruisje).

Het is niet erg wanneer je verschillend bent, andere normen en waarden hebt en af en toe gewoon helemaal niet op een lijn ligt en daardoor ruzie maakt. Maar wees vergevensgezind zoals mijn opa en oma zouden zeggen. Er zullen fouten worden gemaakt door beiden partijen, misschien zelfs tranen vloeien of ruzies. Niemand heeft ooit gezegd dat een gezin/familie zijn gemakkelijk is (en dan heb ik het nog niet eens over alle extra’s die je erbij krijgt wanneer je een gezinnetje wordt.. denk aan schoonfamilie, vrienden en verplichte nummers). Als ik voor mezelf spreek heb ik nog veel te leren, maar wie niet..

 

No family is perfect.. we argue, we fight. We even stop talking to each other at times.

But in the end, family is family.. the love will always be there.  

 

liefs, Maxim

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *