the expert was once the intern

31 juli was het dan zover mijn laatste stagedag. Het was een dag waar ik toch wel een beetje naar uit keek. 6 maanden lang stond ik vier dagen in de week om 06:00 op om vervolgens om 17:30 Zoë op te halen bij het kdv. Het was een bijzondere tijd, waarin ik veel heb geleerd niet alleen over het Communicatie-vak maar ook op persoonlijk gebied.

Nadat ik mijn minor Interne Communicatie haalde besefte ik het pas, ik had genoeg studiepunten om mijn verdiepende stage te lopen. Eigenlijk wist ik al meteen wat ik wilde mijn vak; Communicatie, combineren met het (jonge) moederschap. Meteen ben ik gaan zoeken naar leuke plekken. Zo kwam ik uiteindelijk via Linkedin bij Bugaboo (als Bugaboo-fan vond ik dit natuurlijk helemaal gaaf). Om bij het hoofdkantoor te komen moest ik iedere dag 1,5 uur reizen, en natuurlijk weer 1,5 uur terug. De reistijd nam ik maar voor lief (achteraf vond ik dit geen goede keuze en had ik beter iets dichterbij huis kunnen zoeken).

Het was niet altijd een makkelijke tijd, ik kreeg een stagevergoeding van 450,- in de maand en natuurlijk mijn studiefinanciering. Ik kon dit geld (en meer..) zo weer terug stoppen in de kinderopvang. Ook moest ik erg veel ‘laten gaan’, zo heb ik het vloggen, bloggen en mijn Instagram echt even op een laag pitje moeten zetten (but I’m back!!). Oh en het huishouden.. het gezegde ‘’het lijkt hier wel het huishouden van Jan Steen’’ was er niets bij!

Zoë had het ook niet altijd makkelijk, ze miste mij soms enorm. Vooral de laatste week van mijn stage was erg moeilijk voor haar. De eerste dagen thuis, heeft ze dan ook iedere dag gevraagd: ‘’Mama werken niet?’’. ‘’ Nee Zoë mama blijft thuis’’. Het gaat straks nog lastig voor haar worden wanneer ik weer terug naar school moet, maar voor nu genieten we volop!

Zoals ik al zei heb ik persoonlijk ook veel geleerd. Af en toe zat ik best even met het handen in het haar maar alles is uiteindelijk helemaal goed gekomen en ik heb het gewoon gedaan! Hoe mijn toekomstige baan er uitziet weet ik natuurlijk niet, maar ik heb in ieder geval wel een goed beeld gekregen met wat ik wel en niet wil.

Nu ga ik lekker genieten van mijn welverdiende vakantie. Eind deze maand gaan we gezellig slapen in een wigwam in het attractiepark Slagharen, zouden jullie het leuk vinden als ik dit zou vloggen?

 

Liefs, Maxim

 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *