soon to be toddler

Het is alweer 25 september en dus nog iets meer dan een paar weekjes tot Zoë haar eerste verjaardag. Ik zal dan maar gelijk met de deur in huis vallen ik ben zon moeder die is al dagen.. weken.. oké maanden bezig met haar kinds eerste verjaardagsfeestje. Zo heb ik de taart al geregeld, een cakesmash fotoshoot bij Heddy Leerdam (zie foto), uitnodigingen, ballonnen, versiering, haar outfit x2, plastic vorkjes, bordjes en natuurlijk haar cadeaus (lijstje.nl)! Jullie zullen je nu vast afvragen, waarom? Naast het feit dat mijn vriend een aantal dagen terug voor twee weken in het zonnige Brazilië was en ik dus even alleen met Zoë thuis was ben ik gewoon een enorme control freak. Ik wil alles in de details hebben uitgewerkt ik bedoel Zoë wordt maar een keer 1 jaar, en daarnaast bespaar ik mijzelf liever de stress op het laatste moment.

De afgelopen twee jaar heb ik voor het eerst een tiental kinderverjaardagen mogen meemaken. En ik heb geen andere woorden dan wat een ONGELIJFELIJK HELL!! Het was vaak druk, lawaaierig, chaotisch, rommelig, overal ligt speelgoed (je breekt zowat je nek), ruziënde kinderen wat lijdt tot veel gejank, en dan heb ik het nog niet eens over de oh zo mooie taarten die ik soms gewoonweg niet te eten vind. Heel eerlijk heeft me dit ook echt wel een beetje bang gemaakt. Dat het een buiten zinnige, dolle, extatische en onbeheerste dag voor Zoë gaat worden heb ik me wel een beetje bij neergelegd. Toch ben ik ervan overtuigd dat een goede voorbereiding het halve werk is.

Ik begrijp dat het buitenzinnig is om te denken dat een kinderverjaardag zonder slag of stoot gaat verlopen. Maar héé ik ben toch niet de enige moeder die gewoon relaxed op haar kont wil zitten, en een taartje en wijntje wilt meedoen?

 

Liefs, Maxim

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *