positive mind, positive life

Drie weken geleden nam ik jullie mee in mijn reis naar een fitter leven. Heel stoer vertelde ik via Instagram dat ik minimaal drie keer per week wilde gaan sporten. Uiteraard kwam dit niet zomaar uit de lucht vallen het is een proces waar ik al heel lang mee bezig ben.

Zo’n twee en een half jaar geleden kwam ik erachter dat ik (al 11 weken) zwanger was van Zoë, op dat moment deed ik mee aan de Miss Beauty of Zuid-Holland verkiezing. Ik woog 58.2 kg en trainde 5 dagen in de week. Iedereen kan zeggen wat hij/zij wilt over dit gewicht maar het was wat het was, daarnaast ik voelde mij enorm goed en was topfit! De verloskundige maakte zich uiteraard zorgen over mijn gewicht en ben toen meer/anders gaan eten en compleet gestopt met sporten. Mijn cravings waren broodjes kroket met heel veel mosterd en ijsjes. Al snel werd ik steeds zwaarder en rond de 37 weken tikte de weegschaal 80+ kg aan. Ik werd er behoorlijk ongelukkig van en heb mij daarna dan ook niet meer gewogen..

Acht weken na de bevalling kreeg ik een akkoord van mijn verloskundige om te gaan sporten. Ik heb mijzelf toen vier weken volledig gegeven en verloor de gewenste kilo’s. Daarna begon school weer en ben ik gestopt met sporten. De afgelopen twee jaar heb ik veel stress ervaren en heb ik mij soms erg ongelukkig gevoelt, dit wil ik niet meer! Ik wist wat ik moest doen, meer tijd voor mijzelf vrij maken en weer lekker gaan sporten. Dit nieuwe schooljaar betekende voor mij een nieuwe start.

We zijn nu drie weken verder en ik heb het ritme echt super lekker te pakken! Iedere maandag ga ik naar de Yogastudio waar ik Ashtanga yoga volg, dinsdag en vrijdag ga ik naar de sportschool. Deze reis gaat mij niet om afvallen maar om rust te creëren in mijn hoofd en de energie te vinden in mijn lichaam. Tot nu toe gaat dit super goed, en voel ik me echt super goed! Vragen over mijn reis? Stel ze gerust!

 

Liefs, Maxim

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *