Momlife anno 2017

Deze week wordt Zoë alweer 7 maanden jong. En terwijl ik deze blog in de kantine schrijf (met een enorm grote kop koffie) kan ik alleen maar denken aan waar is de tijd naartoe gegaan? Behalve aan de slapeloze nachten, vele luiers, koude kopjes koffie en thee natuurlijk aan enorm veel leuke en maar soms ook minder leuke momenten. 

 

 

Als ik er nu op terug kijk waren de afgelopen maanden best pittig. Naast dat je moeder bent ben je anno 2017 ook nog vrouw/vriendin, sociaal, gezellig, huisvrouw, chef, dochter, zus, werkend (in mijn geval student) en zo nog een tiental andere punten.. Dit werd mij af en toe best wel eens teveel. Zoveel verwachtingen en meningen van anderen waar ik af en toe echt helemaal geen zin in had. Michiel en ik hebben het thuis dan ook niet altijd even gezellig gehad. En wat blijkt na kleinschalig onderzoek door mij, dit is bijna overal zo.. alleen word je dit door niemand verteld.

Af en toe is het nog steeds erg lastig om dat beeld van die multitasking moeder anno 2017 los te laten. Ik heb er namelijk een handje van alles perfect te willen doen. gelukkig sinds een aantal maanden gaat dit een stuk beter en is het ook weer een stuk gezelliger bij ons thuis. Ik blijf mezelf vertellen; een perfecte moeder bestaat niet maar er zijn duizend manieren om een goede te zijn. Dit wil ik ook iedere mommy (to be) meegeven. Luister naar je moederhart en doe waar jij jezelf goed bij voelt. Laat die was, stofzuiger en troep staan en probeer te genieten!

Nu zeven maanden moederschap, slapeloze nachten (yup vannacht ook weer), vele luiers, en al die koude kopjes koffie en thee verder, geniet ik elke dag van mijn dochter Zoë, ons gezinnetje en het moederschap. Vooral ben ik erg nieuwsgierig wat de toekomst ons gezinnetje gaat brengen. Dit zeggende drink ik nu snel kopje nummer 101 koude koffie op! Cheers op het moederschap.

 

Veel liefs Maxim

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *