cherish every stage

Het is vandaag 3 maart en dat betekend dat het over 17 dagen officieel lente is! Yeaah we kunnen het ons nog niet voorstellen met deze vrieskou dat aanvoelt als -16 maar spring is coming! Zoë is over 9 dagen alweer 17 maanden bij ons! Ze is ondertussen 82cm lang en weegt 10KG. MEN wat gaat de tijd toch snel..

Afgelopen maand ben ik begonnen met werken bij Bugaboo International op het hoofdkantoor in Amsterdam. Dit betekend elke dag om 06.00 op, 08.00 op kantoor en om 16.00 snel naar huis om Zoë op te halen. Een heel system wat betreft het runnen van ons gezin en huishouden. Oh en over systemen gesproken .. Zoë zit in sprong 10, Systemen! Ze krijgt nu het nieuwe vermogen om ‘systemen’ waar te nemen en te handteren. Zoe heeft sinds kort het begrip ‘ik’ door. Ze heeft altijd al een eigen willetje gehad maar tijdens deze sprong komt dit wel extreem naar boven. Ze wilt alles ‘zelf’ doen en probeert ook in veel situaties ‘macht’ uit te oefenen. Ze snapt steeds meer en begint langzaam steeds meer echte woordjes te zeggen (zo leuk!). Zoe geeft graag haar grenzen aan door bijv. Continue NEE te zeggen. Zoë wil je eten? NEE. Zoë kusje? NEE. Man man man wel even wennen hoor en wij maar zeggen: JAAAA!

Zoë is altijd een beetje anders dan anders tijdens het nemen van een sprong. Ondertussen begin ik dat wel te herkennen. Wat wel grappig is, is dat er een aantal dingen ‘nieuw’ zijn tijdens deze sprong. Zo kan ze echt overdreven (bijna eng) lief doen, maar dit kan binnen 1 minuut ineens omslaan tot mini driftbui. Normaal heeft Zoë last van moeilijk slapen maar dit keer slaapt ze eigenlijk alleen maar meer?! Soms doet ze wel 3 slaapjes op een dag.

Vandaag nog maar 21 dagen tot het einde van de sprong. Zoë wordt al echt een grote meid, zo klein en ontschuldig dat ze was toen ik haar voor het eerst vast hield in oktober 2016 zo groot met eigen karaktertje is ze 1,5 jaar later.

 

‘’ They grow up so fast, cherish every moment and every stage’’.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *