people who say they sleep like a baby, probably don’t have one!

Man oh man oh man! Wat heb ik een gekke week achter de rug met ons Zoetje.. Ik dacht serieus van de huilerigheid, hangerigheid en humeurigheid af te zijn.. maar niets is minder waar want Zoë is de laatste dagen ‘onuitstaanbaar’. Voor de moedermaffia onder ons ze is uiteraard niet echt onuitstaanbaar, dit zeg ik uiteraard met een beetje humor. Ik weet gewoon niet wat er op het moment in het koppie van mijn meisje om gaat. Ze is compleet niet zichzelf!

Sinds de klok is verzet wordt Zoë snachts wakker ik weet niet of er daadwerkelijk een verband zit met dat uurtje tijdsverschil. Je zou kunnen zeggen dat ik nogal naïef ben maar het lijkt mij niet dat het daar door komt. In het begin wilde ze eigenlijk alleen een flesje, vervolgens viel ze wel weer in slaap. Elke avond werd de tijd tussen het flesje en slapen langer.. een avond was ik 2,5 uur bezig met haar weer in slaap te krijgen. Vannacht sliep Zoë tussen ons in omdat ze anders snachts de hele buurt wakker huilt en gilt (ja echt gilt, dit is niet overdreven).

Overdag wilt mevrouw ook niet slapen en luisteren…?! Volgens mijn heeft madammetje geen oren want dat doet ze al helemaal niet. Wanneer je iets aan haar vraagt is het NEEE! En het liefst geeft ze je dan nog een duwtje ook. Ja mensen een echte kattenkop haha.

Uiteraard heb ik gehoord over de peuterpuberteit maar is deze periode niet tussen je peuters 2e en 3e levensjaar? Zoë heeft echt een eigen willetje en ik zit daardoor af en toe echt met mijn handen in het haar.. Omdat ik nu 4/5 dagen in de week werk vind ik het lastig om duidelijk en consequent met haar om te gaan.. Ik denk dat er niets anders opzit dan grenzen stellen en vooral mijn hoofd koel te houden. Mochten jullie nog goede tips hebben ik hoor het graag!

 

liefs, Maxim

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *